Saturday, January 7

5000 Artifak Titanic Di Lelong

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Pada 11 April 2012 nie, sempena 100 tahun  selepas kapal Titanic karam, 5000 artifak Titanic akan dilelong oleh firma lelongan Guernsey's Autioneers di New York..

Lelongan ini merupakan satu sejarah terbesar & dianggarkan jumlah barangan yang dilelong bernilai AS$189 juta (RM 594.59 juta)..

Ini adalah antara barangan yang di lelong...







Mata Wang Dolar & Syiling Emas

Hasil jualan tersebut akan disalurkan ke Tabung Amanah Pemuliharaan Titanic iaitu sebuah dana kebajikan syarikat Premier Exbihitions yang bertujuan untuk pemuliharaan & penyelenggaraan artifak yang di keluarkan dari kapal tersebut...

sumber : beritaharian


Burung Merpati Terbang Ke Tawau, Dah Baca Harap LIKE Tau !

5 Bingkisan Kata:

maszull said...

assalamualaikum...wow barangan antik ni mesti dilelong dgn harga yg mahalkn...:)

kis said...

@maszull:

Waalaikumsalam..
iyalah mama,,brg dah lebih 100 tahun harga pun mesti power..tp kalo dah memang peminat brg antik msti x kisah ttg harganya...

[PCL] said...

salam Kis,
...barangan antik mmg pcl suka, utk ni apakan daya..tengok dlm gambar je lah.

kis said...

@[PCL]:

iyala...jauh sangat nak pi sana kan...

anisalya said...

tengok je la. nak simpan pun buat pe. nnt kena sampuk dgn hantu titanic. ngeeee...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...