Tuesday, January 31

Mari Menjawab Soalan Yang Power

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Dah  seminggu adik dya tag aku menjawab soalan, hari ini baru lah terhegah2 nak menjawab...Sory bebanyak ya dik..Thanks sebab sudi tag akak untuk menjawab soalan adik yang power ini..


Fakta Mengenai Diriku

1. Telah berkahwin dengan seorang suami yang sangat penyayang & dikurniakan seorang hero yang sangat comel.

2. Adik beradik 10 org, semua lelaki , diri sendiri jer perempuan.

3. Suka warna purple, sebab itulah blog serba serbi color purple.

4. Suka minum nescafe susu, kalau tak minum seharian, pening kepala..Cam ketagih jer.

5. Seorang yang sangat pemalu, cheh...ini fakta yek.

6. Asyik tinggal di pedalaman jer, pernah kerja kat pedalaman, belajar pun kat pedalaman dekat2 dengan siam dah.

7. Seorang yang suka ber moody2..

8. Suka sangat tengok tv, cerita omputih, cerita hindi, cerita tamil , cerita cina antara rancangan yang suka di tonton.

9. Suka makan makanan bersup seperti mihon sup, moi sup, tom yam & sewaktu dengannya.

10. Suka makan sambal belacan walaupun alergi dengannya.

11. Suka pada kebersihan, tak suka kotor2 le..


Soalan Power, Jawapan Lagi Power

1. Idola korang masa kecik dan sekarang?
 Sehingga ke hari ini Idola adalah Siti Khadijah (Isteri Rasulullah S.A.W) 

2. Kalau di beri wang RM1 juta, korang nak buat apa dengan wang tu?
Settlekan semua hutang2 (wow...macam banyak hutang je), tunaikan haji sekeluarga, buka bisnes, dermakan kepada yang memerlukan & tabung.

3. Siapa korang 5 tahun akan datang?
Seorang Isteri , Mama & Usahawanita yang Berjaya (AMIN)

4. Apa yang korang tak suka bila bw kt blog dya?
Erm...semua suka.

5. Filem kegemaran korang?
Ketika Cinta Bertasbih 1&2, banyak pengajaran di dalamnya..walaupun sebenarnya tak berapa suka dengan filem indon, tapi filem ini betul2 menyentuh jiwaku.

6. Warna kegemaran?
Sudah tentu, purple color.

7. Sebab minat warna tu?
Sebabnya, bila mata ni melihatnya, terasa sejuk jer.

8. Handphone yang paling korang sayang?
Nokia 5630, sebab beli dengan usaha sendiri, pertama beli jenis yang sama tak sampai sebulan hilang, tak puas hati beli lagi yang kedua jenis sama color je yang lain.

9. Kalau di beri pilihan untuk melancong secara percuma, negara yang korang perlu pilih korea, italy, indonesia..korang pilih yang mana? 
Korea lah kot.

10. Sebab apa pilih negara tu?
Nak jenguk pokok bunga sakura.

11. Teka saiz kasut dya..haha
Saiz 5 kot, tak pun 6 kot, tak pun 7 kot...hahaha

Habis dah jawab, camna dik dya puashati tak?? 


p/s - ops....tak dapat nak tag org lain, cam pening nak mencari soalan (^__________________^)


Burung Merpati Terbang Ke Tawau, Dah Baca Harap LIKE Tau !

10 Bingkisan Kata:

Mak Usu said...

yup..teruskn minat tgk cita hindi..hihi..suke.suke

dyabunga said...

hehe.. mcm dya sorang je pmpuan..hehe..puaas hati2..:D

kis said...

@Mak Usu
ooo...mak usu pn peminat hindi gak kn,,,(^_^)

kis said...

@dyabunga
wow...kita serupa..hehehe

maszull said...

assalamualaikum Kis....ramainya adik-beradik Kis tapi dalam ramai tu ada juga bunga sekuntumkan...:)

kis said...

@maszull
wslm...hehehehe...sian kan bunga sekuntum jer, takda kawan ...

ariana said...

Oh..baru lah ku kenal siapa diri mu..hehe..

Bestnya adik beradik Kis ramai betul hero ye..

Akak dapat rasakan bahagianya kehidupan Kis bergelar seorang isteri..Alhamdulillah:)

kis said...

@ariana
hehehe...mudah2an kebahagiaan ini berkekalan hingga ke akhir hayat..amin..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

3, 7, 11 kita serupa !!

:)


ramai tul hero dlm famili awak yerk..


sori eh kita lama x jengah psl bb kita lemah lah

kis said...

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty
ramai hero2 malay..hehehe

takpe faham, mmg bb skrg nie, binggung jer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...