Friday, January 13

Durian Oh Durian

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Hari selasa baru2 nie , pergi ke bandar Tawau menghantar bos my hubby yang nak berpindah ke Perak.. Sambil2 tu beli barang keperluan rumah gak lah..maklum lah umah jauh sangat dari bandar..

Time balik tu , sepanjang perjalanan tu asyik tengok durian berlonggok jak jual sana sini. So, kami berhenti lah beli durian..Mahal wo...sebijik RM 10...berat pun lebih kurang sekilo...tp oleh sebab terasa nak membedal durian lagi , so beli lah...Lagipun tukang jual tu , kata ini durian putih manis yang tebal isinya & kecil bijinya...

Sehari lepas beli tu , barulah hubby & aku membelasah durian tu , sedap memang sedap tapi isinya tak TEBAL pun...sekali tertipu lak oleh penjual tu...alahai nasib jak lah...apapun bedal jak lah durian tu , sayang lak kalo tak dihabiskan..

Operasi membelah Durian


Wow...Nampak dah durian putih tu , cam sedap jak


Emmm....siap nak membedal...


My hero 'meroyan' nak makan durian gak...


Aduhai...nak menitis dah bohe elo  (air liur ) tue...


Papa ... Mama ... Aiman nak jugakkkkkkkkk...


Nyam...nyammmm....


Muka budak nak makan durian..


Abis dah tinggal bijik jak... Tengok tu bijinya besar kan... 

Selesai udah makan durian...nanti nak cari durian tembaga lak..

Oklah...babai...



Burung Merpati Terbang Ke Tawau, Dah Baca Harap LIKE Tau !

8 Bingkisan Kata:

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

baru pas mkn deroyan semalam..

sy suka durian isi kuning yg rsnya pahit tu emmm yummeh!

~ yus ~ said...

minggu lepas akak pun makan durian.

baru perasan kis di Tawau. Akak dulu bekas pelajar SMK Kinabutan Tawau tau. Pernah gak bersekolah di SMK Kuhara Tawau, tp sekejap je sebelum dapat masuk MRSM. Masa tu SMK Kinabutan takde aliran sains, skrg ada kot ekk?

kis said...

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

iyalah...sedap memang sedappppppppp...

kis said...

@~ yus ~

oh iya ka kak,..sory lah saya tak pasti kalo dah ada aliran sains kat sekolah tue, coz sy pun baru pindah ke tawau...tak brp pasti..(^_^)

QasehSuci said...

bestnya makan durian...sedap!!!

dyabunga said...

makan sekali pasti nak lagi...

kis said...

@QasehSuci

iyalh...tp tak leh makan ter'over' sgt...nanti kepanasan pun ter'over' gak..(^_^)..

kis said...

@dyabunga

tapi kalo makan berturut2 pun, bosan gak kan...(^____^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...