Monday, January 9

Sedihnya Wahidan Naib Juara MasterChef Malaysia Pertama

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


" Beza antara kami jauh, dia doktor saya pekebun , TAPI dalam bidang ini saya mampu bersaing dengan HEBAT..." begitu lah luahan hati Wahidan 



Wahidan & Family

Apapun aku bangga coz hingga ke titisan keringat terakhir di dapur masterchef, beliau masih tetap tenang menghadapi cabaran..Walaupun bukan rezeki beliau untuk menang tapi InsyaALLAH pasti lepas nie rezeki melimpah ruah...

Dan TAHNIAH untuk doktor gigi kita dr. Ezani kerana bergelar JUARA MASTERCHEF MALAYSIA PERTAMA..



" ... saya respect kat abang wahidan...", kata terluah dari Ezani bila beliau di nobatkan sebagai Juara...tetap menghormati saingan & sentiasa jak stedy...Bestlah dr. Ezani nie...Pasni leh lah gelar Dr. Chef Ezani (^_^)..

Bagi aku kedua - dua mereka adalah juara...tak kira apapun status diorang...



 Dan apa yang pastinya, lepas ni aku pasti merindui Chef yang comel nie....

v

v

v

v

v

v

v

v




Kenal tak sapa nie....Inilah papa joe...

Cuma bagi aku untuk cabaran final nie aku tak berapa suka lah, coz diorang masak di bantu oleh teman seperjuangan mereka...

Kan lebih molek kalo diorang sendiri yang masak & tak yah lah jemput ramai sangat juri, jemput jak yang betul2 MASTER dalam bidang kulinari nie...biarkan juri rasa air tangan finalis yang sebenar2nya & lagi original...

Itu pendapat aku lah...

So, pasnie takda lah aku dok depan tv ternanti2 episod seterusnya...dan yang penting diorang berdua nie dah berbaik2...takda lah lagi gaduh2...



Oklah ... babai...nantikan MCM musim ke-2...


Burung Merpati Terbang Ke Tawau, Dah Baca Harap LIKE Tau !

12 Bingkisan Kata:

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

naib juara dpt hadiah apa eh?


sy x tgk rancangan ni dr awal...kak shariah dgn zamir tu gaduh ke?



papa joe comel eh? hehe

kis said...

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty:

setahu saya takde lak diwarkan hadiah tuk naib juara...sian kan..

emm...diorg berdua tu cam ada krisis, takleh 1 group..

comel bah dia..kdg2 pndi gak berlawak (^_^)

✿Ummi Myra✿ said...

akak ni mesti peminat nombor satu master chef kan, myra xdpt tengok, kat umah xdew astro huhu tgk dlm youtube je huhu



dah follow akak :)

kis said...

@✿Ummi Myra✿:

yup..minat2 sangat tgk..(^_^)

~ yus ~ said...

kalau chef di dapur sebenar, mmg kena kerja secara berkumpulan kis. Itu yang biasa akak nampak bila tengok chef proffesional di dapur. Mungkin sebab tu cabaran akhir tu, dia buat begitu, tapi kan dah di pesan, jangan ada pengubahsuaian resepi, sebab tu kot di tulis dulu semuanya apa yang dia nak buat dan resepinya.

Tahniah untuk Ezani kan...

kis said...

@~ yus ~:

ooo..camtu yek..so, cabaran terakhir tue mmg mengajar diorang cara sebenar chef profesional bekerja di dapur kan...tq kak bagi penerangan,,tak lah sy dok rasa tak puas hati jak (^_^)...

Jemarioren said...

saya pon harapkan wahidan juara, walaupun tau ezani ada aura

kis said...

@Jemarioren:

apa leh buatkn..dah keputusan juri...tp sy pasti msti lepas nie beliau (wahidan)dimurahkan rezeki..

ariana said...

Keduanya sama hebat, cuma mngkin kali ni rezeki lebih menyebelahi Dr. ezani:)

kis said...

@ariana:

iyalah kan kak...setiap makhluk-NYA dah tentukan rezeki masing2...

anisalya said...

rezeki masing-masing kan?at least dah sampai tahap final pun dah dikira bersyukur yg amat. moga murah rezekinya.

kis said...

@anisalya:

iyalah kan...byk lagi peluang utknya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...